top

Videopoker del 2 – Strategier och optimala avvägningar

Som vi nämnt finns det många olika slags videopoker-slotar idag. Inte minst skiljer sig vinstutbetalningsstrukturen åt. En av de vanligaste varianterna är att man som spelare måste ha minst par i knektar för att vinna, vilket kallas för ”Jack or better”. Det är också med denna gängse variant i åtanke som följande råd är ämnade för.

Låt oss börja med ett par generella riktlinjer. Har du spelat Texas Hold’em tidigare så behöver du inledningsvis ha en sak klar för dig. I Videopoker så spelar du MED en maskin. Du har alltså inga motståndare som du kan bluffa bort, värdesatsa mot eller liknande. Det enda som gäller i videopoker är att få ihop en så bra pokerhand som möjligt. Inget annat.

Skicklighetsfaktor i sammanhanget är därför att i varje situation veta vilka kort du ska hålla kvar, och vilka du ska dumpa.

För att ge dig bästa möjliga odds att vinna när du spelar jacks or better, följer här ett antal grundläggande regler.

deuces-wild1. För att uppnå största möjliga vinstutbetalning ska du alltid spela det maximala antalet enheter som är tillåtet i varje giv.

2. Om din första giv innehållet fyra kort i en royal straight flush (du fattas alltså ett) ska du alltid behålla dessa kort och köpa ett nytt. Din chans att pricka detta kort är visserligen bara ett på 47, men eftersom vinstutbetalningen för en royal vanligen är grymt mycket större än 47, så har du de rätta oddsen för ett sådant spel.

3. Om du har tre kort till en royal straight flush så ska du behålla dessa och köpa två nya. Detta gäller dock inte om du redan har en färg eller stege eller högt par. Färgen eller stegen är bara att casha ut. Ditt höga par, vilket sålunda är J eller bättre, holdar du och köper tre nya kort.

4. Om du har ett fyrtal eller kåk behåller du alltid den handen utan att köpa några fler kort.

5. Om du får färg eller stege så behåller du den handen, undantaget bara av regeln i nr 2.

6. Om du får ett tvåpar eller triss så behåller du den handen och köper ett eller två kort för att eventuellt förbättra den. (Ett kort vid tvåpar, och två kort vid triss).

7. Om du har fyra kort i samma färg, samtidigt som ett vinstgivande par (JJ eller högre) så behåller du paret och köper tre nya kort. Att dra för färg missar fyra gånger av fem, medan paret garanterar dig vinst, samtidigt som du kan förbättra handen genom att köpa tre mer kort.

8. Om du har fyra kort i stege, samtidigt som ett högt par, ska du behålla paret och köpa tre nya kort.

9. Om du har ett högt kort på handen (J eller högre) så behåller du detta kort, och slänger de övriga fyra.

10. Om du har fem låga kort utan färg eller stegchans slänger du samtliga och köper fem nya.

11. Om du har ett lågt par ska du behålla detta och köpa tre nya kort.

Har du lirat poker tidigare så har du sannolikt redan upptäckt att samtliga dessa regler är väldigt ”straightforward”. Se till att de sitter i ryggmärgen innan du börjar spela.

Videopokerguiden del 1 – Bakgrund och spelregler

***Dax att spela Videopoker? Då rekommenderar vi Betsafe!***

Comments are closed.