top

Star Trek

FAKTA

Speltillverkare: IGT
Struktur: 5 hjul och 30 vinstlinjer.
Insatser: 0,01 till 0,30.
Vinstkoffecient: 950
Progressiv Jackpot: Nej.
OMDÖME

Grafik:
Spelkänsla:
Story:
Pedagogik:
Kundomdöme: 1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (4 betyg, snitt: 3,75 av 5)
Loading...
BAKGRUND
To boldly go where no man has gone before…
Ja, du har sannolikt redan gissat att den här spelautomaten bygger på serien, filmen och det populärkulturella superfenomenet med samma namn. För de ortodoxa Star Trek-fansen ska det dock nämnas att spelautomatens huvudsakliga estetik och karaktärer är hämtade ur den senaste filmen och inte från den klassiska serien från 60 och 70-talet. Vilket enligt vår mening är egalt. Känslan av lika delar futuristisk som retrorymdkänsla är intakt, och det är alltid charmigt med en slott som tar avstamp i ett narrativ som nästan halva mänsligheten mer eller mindre känner till.
SPELGUIDE
Symbolerna att kombinera består som sagt av karaktärerna från Star Trek, som Spock, Kirk, Uhura och (Beam me up) Scotty. Kirk-symbolerna ger mest klirr i kassan. Om du lyckas landa fem sådana i rad så kan du gotta dig med en vinstrad som ger tusen gånger din insats. Utöver detta så kan du också kamma hem massor av minivinster genom att kombinera bokstavssymbolerna T, J, Q, K & A. Landar du 3 A så får du exempelvis 10 ggr din insats.

Det är Star Trek – loggan som är Jokern och går att kombinera med alla andra symboler förutsom scattern. Och denna sistnämnda, scattern, ska du definitivt hålla utkik efter. Om du lyckas spinna fram två eller fler sådana på rad i kombination med en Spock, Kirk, Scotty eller Uhura så skickas du med ljusets hastighet in i Warp Drive. Rent konkret innebär detta en möjlighet att bli rik.

En filmsekvens går igång och därefter får du chans till gratissnurr med multiplicerade vinster. Allra mest kan du vinna under kapten Kirks bonus-gratis-snurr. Här får du mellan tre till sex gratissnurr och ett vinstbelopp multipliceras med tre. Här fullkomligt kryllar det med jokers, vilket ökar dina vinstchanser ytterligare.

RECENSION
För dig som har en särskild plats i hjärtat för retrodoftande sci-fi är det här en utmärkt slot. På samma gång är den både långsam som actionladdad. Långsam för att hjulen bokstavligen snurrar relativt sakta och att det aldrig känns ansträngande att hänga med i vad som händer. Actionladdad för att det faktiskt händer en hel del olika saker mest hela tiden. Låter det som en bra kombination? Det är det också. Pluspoäng ska ges till de småtrevliga filmsekvenserna och alla små blinkningar som Star Trek-fansen kan frottera sig i, samt de actionladdade bonusrundorna. På minussidan kan möjligen nämnas avsaknaden av en progressiv jackpott och en något enformig/enkel spelplan som i längden föder en längtan att varieras med mer komplexa slotts.

Snittbetyg:
Kundomdöme: 1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (4 betyg, snitt: 3,75 av 5)

Loading...

,

Comments are closed.