top

Se på ditt pokerspelande som ett eget företag

En bra liknelse för att förmå dig att spela vinnande poker är att likna ditt pokerspelande vid företag, där dina intäkter består av av vunna potter och dina kostnader består av rake, blindar och satsningar som inte gått hem.

Hur duktig du än blir, kommer du förlora pengar emellanåt. Det gäller bara att sätta dessa förluster i rätt perspektiv. Du får betala dina räkningar ibland, men förhoppningsvis är det du som står för den mesta faktureringen.

Ta bad beats med jämnmod och lev med det faktum att statistiska fluktuationer är oundvikliga i pokervärlden. Betrakta också dina vinnande perioder med samma förnuftiga inställning och ge inte din skicklighet äran de gånger turen är den som skall ha beröm. Detta gör en hel del för självinsikten på sikt.

Ha koll på vad du gör!

Som ”pokerföretagare” är du lagligen ansvarig för att bokföra alla transaktioner och redovisa dem. Som pokerspelare har du full frihet att göra precis vad du vill, men det finns mycket att vinna på att ha en regelbunden koll på vad du gör. För det första är det förföriskt enkelt att lura sig själv.

Gårdagens lilla förlust kanske blir ”jag gick jämnt upp”, när någon frågar dig hur det gick. Du behöver oftast inte ens någon utomstående, för att initiera detta självbedrägeri. Man vill inte förlora pengar och när man gör det vill man inte erkänna det – inte ens för sig själv. Man skruvar upp vinsten en aning och tonar ner förlusten, eftersom det inte var så farligt ”med tanke på vad jag vann förra veckan”.

Alla sådana tankar är livsfarliga. Inte för att de förlorade pengarna kommer tillbaka eller att vinsterna blir större, bara för att du bokför dem utan för det faktum att du kan undvika framtida misstag baserade på de fakta du noterar. Det arbete du lägger ned på att hålla koll på ditt spel lönar sig rikligt i form av att du får en tydlig kontroll över vad du gör.

Koll på ”redovisningen” och att ta bättre beslut
Detta i sin tur innebär att du kan fatta bättre beslut. Det behöver inte vara en avancerad redovisning utan en enkel översikt är mer än nig. Om du dessutom är någorlunda konsekvent, så kommer du att kunna dra nyttiga lärdomar av din redovisning genom att se när och var du har bäst förutsättningar för att tjäna pengar. Se alltså till att bokföra ditt spel.

Är du på ett vinnarspår är det bara roligt och är du i förlorartagen kan det bara ge dig fördelar.

Comments are closed.