top

Recensioner + omdömen, spelguide och provspel

recgubbePå den här sidan hittar du våra senaste recensioner och spelguider av både nya och gamla spelautomater.

Här kan du också ta del av vad andra spelare tycker – och var någonstans du kan lira respektive slot med bäst bonus. Många av dem kan du också provspela gratis – direkt på vår sida!

Vi författar hela tiden nya recensioner och omdömen, så håll utkik efter mer framöver.

SOUTH PARK
Det är väl lika bra att lägga korten på bordet. Det här är definitivt en av de bästa, roligaste och mest actionladdade spelautomater jag någonsin haft äran att lira. Man kan också uttrycka det som såhär: med South Park så är mitt förtroende för Net Ent som spelhantverkare återigen hundraprocentigt.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
THIEF
I Thief antar du rollen som professionell tjuv och fasadklättrare. Uppdraget går ut på att ta dig in i olika byggnader och roffa åt sig så mycket cash och bling bling som möjligt. Till din hjälp har du en uppsättning högteknologiska tjuvverktyg.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
GHOST PIRATES
Inspirationen bakom video-sloten Ghost Pirates är förstås den episka filmtrilogin Pirates of the Caribbean. Inget fel med det. Detta slags äventyrskoncept passar utmärkt som tema för en spelautomat och Ghost Pirates gör ingen besviken.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
BLOOD SUCKERS
Vår nutida förtjusning över vampyren som gestalt har väl knappast undgått någon. Filmer som the Twilight saga och serier som True Blood har gett våra spetstandade odöda ett slags medialt herrevälde som saknar motstycke i historien. Spelautomaten Blood Suckers är ett barn av denna tid.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
BIG BAD WOLF
Att bygga snygga slotar med utgångspunkt i klassiska sagor (såsom Rapunzels Tower och Beowulf) har blivit något av ett adelsmärke för spelutvecklarna på Quickspin. Big Bad Wolf är inget undantag och bygger på den klassiska barnsagan om de tre små grisarna och den elaka vargen.
Snittbetyg:

Läs hela recensionen här

SPACE WARS
Space Wars är en av de mest estetiskt fulländade slotarna från Net Ent jag haft nöjet att prova på. Samtidigt som karaktärerna känns väldigt ”space-ade” och roliga, har spelplanen en harmoni och ett lugn över sig som aldrig känns påträngande.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
CRUSADERS OF FORTUNE
Det är faktiskt helt omöjligt att skapa en rättvisande recension av Crusade of Fortune. Varför? Jo, för att den skapades för så pass många år sedan, att det inte längre går att kontextualisera hur pass bra eller dålig den är i förhållande till andra spelautomater.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
BOOM BROTHERS
Som spelkoncept känns Boom Brothers som ett slags felande länk mellan Snövits Dvärgar, Tolkiens Gimli och Jönssonligans Dynamit Harry. Det är charmigt, småskruvat och i de allra flesta avseenden väldigt underhållande. Humorn och spelglädjen så blivit så kännetecknande för Net Ents skapelser är spelets främsta styrkor.
Snittbetyg:
Läs hela recensionen här
EGGOMATIC
Med Eggomatic har spelutvecklarna Net Entertainment än en gång flyttat fram positionerna för vad som är möjligt inom ramen för spelautomater på nätet. Allt är så snyggt, estetiskt och superhärligt spelglatt att man bara måste fortsätta spela den här härliga sloten – om och om igen.
Snittbetyg:

Läs hela recensionen här

HALL OF GODS
Det är förstås den nordiska mytologin som ligger till grund för Hall Of Gods, en spelautomat från svenska Net Entertainment som med dryga året på nacken blivit en av europas mest spelade progressiva jackslottar. Inte så konstigt – enkelhet, superhjältar och stora vinster lockar alltid.
Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här
CRIME SCENE
Jag ska först erkänna en sak. Jag har nog inte sett ett enda helt avsnitt av CSI eller någon annan liknande TV-serier. Jag tillhör med andra ord inte målgruppen för den här spelautomaten. Men trots detta måste jag ändå ge den kredit. Inte minst för den suggestiva och krypande stämningen som gör den spelvärd.
Snittbetyg: 8,5 poäng
Läs hela recensionen här
ELEMENTS: THE AWAKENING
Åhh, vilket ljuvligt d-vla vacker slot det här är! Det är kanske att ta i om man kallar den för ett digitalt konstverk, men det finns ett slags blandning av epik och melankoli, av storslagenhet och…ja, sorg typ, som skapar en alldeles speciell stämning när man lirar Elements:The Awakening.
Snittbetyg: 9,5 poäng
Läs hela recensionen här
DISCO SPINS
Utsvängda jeans, bara brynjor, överdimensionerade solbrillor och svettiga moves under den spinnande, gnistrande discokulan; givetvis är det 70-talets discokliché a al Saturday Night Fever som ligger till grund för den här nya spelautomaten från Net Entertainment. Vilket vi tycker är helt underbart!
Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här
THE INCREDIBLE HULK
Det är inte svårt att charmas av ett spel som har både bra action, ett välkänt tema och massor av moderna funktioner. På så vis är The incridible Hulk en utmärkt symbol för ”den nya generationens” spelautomater, inte minst med tanke på den coola 3-D grafiken och känslan av konstant action.
Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här
SPIDERMAN
Snygg grafik, enkelt att förstå, en bra story och mycket action – samt chansen att vinna massor av miljoner. Det är inte svårt att förstå varför spelautomaten The Amazing Spiderman har blivit, och fortfarande är, en av Microgamings mest populära skapelser. Snurra med vår krälande hjälte i den här actionsladdade sloten.
Snittbetyg: 8,5 poäng
Läs hela recensionen här
THUNDERFIST
Har du ett gott öga till mangadoftande kamsportskaraktärer och höga snurrsparkar, samt gillar slotar med mycket action, kommer du med största sannolikhet att gilla Thunderfist. Tummen upp för grafiken och spelkänslan, men också för att man valt att skala bort musiken till förmån för lite subtila ljudeffekter då och då.
Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här
DRAGON ISLAND
Det finns flera faktorer som gör Dragon Island till en riktigt trevlig spelupplevelse. Och oavsett vad du nu än har för slags relation till drakar och demoner, så är det här en speluatomat som är värd att ge en chans bara på grund av spelglädjen och de många finesserna och funktionerna.
Snittbetyg: 7,5 poäng
Läs hela recensionen här
ROBIN HOOD – SHIFTING RICHES
Robin Hood, Shifting Riches är en utmärkt representant för den moderna spelautomaten. Späckad med action, vackra animationer, en rolig story och skön musik, samtidigt som man har chansen att spara penningssäcker för att casha in vid en senare tillfälle, gör detta till en spelautomat man gärna återvänder till – om och om igen.
Snittbetyg: 9 poäng
Läs hela recensionen här
ZOMBIES
Zombies är sannolikt en spelautomat som du antingen kommer att älska – eller håller dig borta ifrån. För alla skräckfilmsentusiaster och vänner av blodiga kroppsdelar så är Zombies en synnerligen charmant slot. Här har det inte sparats på kroppsdelar, gore och skräckinjagande skrik.

Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här

BEACH LIFE
Trots att Beach Life har ganska många år på nacken så känns den fortfarande som en väldigt spelvärd slot. Inte bara för att den betalar ut några av marknadens maffigaste vinster, utan minst lika mycket för att dess chamriga och okomplicerade spelkänsla. Temat är lika naivt som ovidkommande, vilket lämnar mer rum för casinovärldens kärnvärden: att vinna pengar, ha kul och njuta av livets soliga sida.
Snittbetyg: 6,5 poäng
Läs hela recensionen här
IRON MAN 2
För dig som tycker om action, cinematiska effekter och animationer är Iron Man 2 rena Sangri-La. Här händer det saker mest hela tiden. Och det menar vi som något positivt. Effekterna skapar hela tiden en spänning och framåtrörelse i spelupplevelsen och blir aldrig till irriterande distraktioner (vilket ibland kan vara konsekvensen av för mycket story och action.)
Snittbetyg: 8 poäng
Läs hela recensionen här
EVOLUTION
Det är alltid intressant med en spelautomat som flyttar fram positionerna och skapar något oväntat. Okej, Evolution är kanske inte revolutionerande, och har du lirat Net Entertainments slottar tidigare så kommer du sannolikt att känna igen dig. Men med små ”tweeks” i form av den evolutionsprocessen under gratissnurren och en story som används på ett smart sätt för att skapa både spelkänsla och charm.
Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här
STAR TREK
För dig som har en särskild plats i hjärtat för retrodoftande sci-fi är det här en utmärkt slot. På samma gång är den både långsam som actionladdad. Långsam för att hjulen bokstavligen snurrar relativt sakta och att det aldrig känns ansträngande att hänga med i vad som händer i den kosmiska kampen.
Snittbetyg: 8,25 poäng
Läs hela recensionen här
VICTORIOUS
Victoroius är på det hela taget en habil slot, men samtidigt kanske inte det mest innovativa som Net Ent. lyckats pressa fram ur spelmakarmaskinen de senaste åren. Fördelarna är att det är väldigt enkelt att förstå och komma in i, vilket gör det till en passande spelautomat för nybörjare – eller för dig som vill lira utan att behöva anstränga hjärnan alltför hårt.
Snittbetyg: 7 poäng
Läs hela recensionen här
FRANKENSTEIN
Det är inte svårt att förstå varför denna initialt provinsiella slot omarbetades av Net Entertainment och lanserades som en långkörare. Av den enkla anledningen att det är så d-vla kul att spela. Behövs något mer? Nej, egentligen inte. Här får du skräck och spelglädje i en underhållande blandning.
Snittbetyg: 8,75 poäng
Läs hela recensionen här
STARBURST
Avskalat ner till det absolut mest ”nödvändiga” är Starburst så nära en fysisk enarmad bandit man kan komma. Bra eller dåligt? Det beror helt och hållet på dina preferenser. För alla som tröttnat på, eller kanske aldig uppskattat, spelautomater med massor av narrativa utsmyckningar, så är sannolikt Starburst ett underbart andningshål.
Snittbetyg: 7,5 poäng
Läs hela recensionen här
JACK HAMMER 2 – FISHY BUSINESS
Gillade du första Jack Hammer-sloten så kommer du inte bli besviken. Åtminstone inte om du förväntat dig något liknande fast mer raffinerat, vilket är vad man brukar begära av en del 2 i både filmer och spel. Detta är nämligen en helt logisk uppföljare med samma slags premiss och struktur som första delen.

Snittbetyg: 8,9 poäng
Läs hela recensionen här

JACK HAMMER
Jack Hammer är lite annorlunda jämfört med många andra spelautomater på så vis att det är strukturerad som en tidningstablå där varje ruta består av ett eget hjul, sammanlagt 15 stycken. Snyggt och för tiden synnerligen innovativt.

Snittbetyg: 8,9 poäng
Läs hela recensionen här

JACK AND THE BEANSTALK
Snyggt, kul och trevligt. Men också många freespins och mycket action. Jack and the Beanstalk är på många sätt en utmärkt spelautomat och det märks att Net Entertainment verkligen jobbat hårt för att skapa en slot som både är snyggt animerat och håller en hög kvalitet vad gäller funktionalitet och spelkänsla.
Snittbetyg: 8,9 poäng
Läs hela recensionen här
MEGA MOOLAH
Det finns helt klar slottar med häftigare stories, ballare musik och coolare symboler. Ändå går det inte att komma ifrån det faktum att Mega Moolah har varit en superpopulär spelautomat sedan det lanserade för drygt sju år sen. Så – vad består då lockelsen i? Två saker skulle vi vilja påstå. Den första är uppenbar och stavas J-A-C-K-P-O-T.
Snittbetyg: 7 poäng
Läs hela recensionen här
ARABIAN NIGHTS
Arabian Night har varit en av marknadens mest spelade slot sedan spelet lanserades 2005. Det är inte så svårt att förstå varför. Tjusningen ligger vare sig i avancerad grafik eller en intrikat story, utan snarare i enkelheten; det tar bara ett par minuter innan man som komplett nybörjare har förstått logiken.
Snittbetyg: 7,5 poäng
Läs hela recensionen här
THE DARK NIGHT
Det är suggestivt, snyggt och medryckande – men också relativt komplicerat. I alla fall om man jämför med enklare slotar som exempelvis Mega Fortune och Gonzos Quest. Som infon här ovanför visar finns det nämligen hundratals olika sätt att vinna på.

Snittbetyg: 8,8 poäng
Läs hela recensionen här

MEGA FORTUNE
Mega Fortune är en spelautomat som tar fasta på vad det här med att gå på casino och spela spel ursprungligen handlar om. Kanske är det också därför som Mega Fortune är så fruktsvärt roligt. För att det skalat bort alla oväsentligheter och bara lyft fram spänningen och tjusningen i att spela om pengar.
Snittbetyg: 9 poäng
Läs hela recensionen här
SCARFACE
Adrenalin, action och en estestik som får vem som helst med aldrig så lite gangsterfilmsvurmande i hjärtat att hoppa högt att glädje. Men också en spel som håller hög höjd vad gäller musik och effekter. Det är ett sätt att beskriva spelautomaten Scarface – en snabbsnurrande karbonkopia av filmen.
Snittbetyg: 8 poäng
Läs hela recensionen här