top

Blackjackskolan del 9 # Plus och minussystemet med 4 eller fler kortlekar

I vårt förra inlägg lärde vi dig principerna för korträkning när du spelar blackjack, samt hur du anpassar dina satsningar efter den löpande räkningen.

Detta grundläggande system är dock anpassat efter blackjack med 1 kortlek.

Nästa fråga blir förstås hur man agerar när man ställs inför fyra eller fler kortlekar, vilket numera är det vanliga på kasinot.

blackjackskolan9Detta är faktiskt inte så svårt som det låter. Det blir ännu lite mer huvudräkning och parametrar att hålla reda på, men det är definitivt ingen omöjlighet att lära sig för den som har tålamod, vilja och är beredd att träna.

Att anpassa räkningen efter fyra eller fler lekar innebär att du måsta konvertera din plus och minusräkning till en ”true count” – en sann räkning.

sann-rakningHur gör man det?

Såhär:

1. Du tar siffran för den löpande räkningen vid varje givet ögonblick och DIVIDERAR den med det ungefärliga antalet lekar som är kvar i ”skon” (det vill säga kortblandaren).

2. Om du sitter vid ett bord som innehåller fyra lekar, och ni hittills har spelat med en lek, så dividerar du den nuvarande siffran för den löpande räkningen med 3.

Exempelvis: du har koll på den löpande räkningen enligt plus och minusmetoden. Siffran är just nu +8. Ni har fram till nu spelat med 2 lekar. Detta innebär att du delar 8 med 2, vilket ger dig +4 i ”sann räkning”.

Det är alltså efter denna sista siffra som du ska bestämma din satsning. (Enligt plus fyra så höjer du följaktligen insatsen med fyra enheter.)

3. I nästa giv så fortsätter du räkningen från +8 (alltså inte från den sanna räkningens +4).

Som du noterat så blir det fler moment att hålla i skallen – och fler uträkningar – när antalet kortlekar ökar. Men det är långt ifrån någon omöjlighet att lära sig.

Comments are closed.