top

Blackjackskolan del 3 # Blackjack går inte (bara) ut på att få 21

Men, vill du kanske hävda så här långt in i vår skola, det är väl att få 21 som är hela poängen med att spela blackjack?

Till detta kan vi bara svara: nej, det är det inte. Inte om du har för avsikt att bli en vinnande spelare, vilket är hela poängen med att förkovra sig.

Följdfrågan bli förstås: vad går det då ut på?

Jo, blackjack går ut på att slå dealern i varje given hand. Varken mer eller mindre. Om dealern får 18 och du 19 så ska du förstås inte var missnöjd för att du inte träffat 21, utan glädjas åt att du dubblat dina pengar, och vunnit över kasinot i just den handen.

blackjackskolan3Detta, att hela tiden försöka slå dealerns hand, leder förstås till att du hela tiden måste göra överväganden om du ska ta ytterligare ett kort, eller stå nöjda, BASERAT på den information som dina kort i relation till dealerns uppkort, ger dig.

sla-dealernDet är också detta ständiga övervägande som är skicklighetsfaktorn i blackjack.

Att snabbt kunna analysera vilket som ger dig bäst odds att vinna; att stå nöjd eller ta ett kort till. Om du agerar tvärtom, och hela tiden bemödar dig med att försöka träffa 21, kommer du att bli tjock alldeles för många gånger för att överhuvudtaget ha en chans mot dealern.

Visst, som i alla andra spel så kan du ha en turdag då du prickar 21 väldigt ofta. Men på sikt kommer detta spel att tömma dina fickor och reducera dina chanser att vinna mot dealern till i princip noll och ingenting.

Så nej, blackjack går inte ut på att få 21, utan att komma närmare än 21 än dealern i varje hand. Glöm aldrig det om du har för avsikt att bli en vinnande spelare.

Comments are closed.