top

Betting, Spela på Sport, Events, Livebetting & Liveodds

SPELA PÅ ALLT, BETTA DIREKT PÅ NÄTET!
Sport, musik, politiska val, nobelpristagare, vädrets makter, kända människors val av livspartner – idag går det att spela och vinna pengar på i stort sett vad som helst. Innehåller ”aktiviteten” bara ett visst mått av osäkerhet och är tillräckligt begripligt för många människor att sätta sig in i – ja, då kommer sannolikt bettingbolagen att ge dig oddsen för att satsa pengar.

Det var heller inte så många år sedan ”odds” var förknippat med att traska ner till den lokala tobakshandeln och lämna in sin tipskupong. Och då ”valmöjligheten” var att använda Svenska Spels tjänster eller inte spela alls. Men så kom då det här med Internet. Och pang bom så kan man plötsligt välja mellan massor av olika bettingbolag, det ena mer fördelaktigt än det ändra, och dessutom annektera fina bonusar och erbjudanden.

Samtidigt uppstod också möjligheten att förändra insatserna under spelets gång, vilket kallas för Livebetting. Denna form av betting har de senaste åren blivit enormt populär, och om du som vi älskar sport på TV i alla former, ger detta spel en härlig krydda och spänning till upplevelsen.

# TOPPLISTA! 4 BÄSTA BETTINGSAJTERNA med grym Bonus

Kasino Land Skattefritt Välkomstbonus Omdöme Recension Erbjudande
1000 kr Unibet
2000 kr WilliamHill
1000 kr Bet365
2000 kr Betfair
VAD INNEBÄR LIVEBETTING?
Den konventionella formen av att ”oddsa” på exempelvis en fotbollsmatch innebär att du gör din insats innan matchen börjar. Men med livebetting kan du satsa även under matchen och när förutsättningarna förändras. Låt oss ta ett exempel.

AIK ska möta DJURGÅRDEN på hemmaplan. Oddsen innan matchen börjat ser ut enligt följande.

 • 1 = 1,80 gånger pengarna.
 • X = 3,4 gånger pengarna.
 • 2 = 6,8 gånger pengarna.
 • Matchen börjar. Tolv minuter in i första halvlek gör Djurgården 1 mål och ser riktigt starka ut. I och med detta mål, ändras också förutsättningarna för de ursprungliga oddsen, och blir nu:

 • 1 = 4,80 gånger pengarna.
 • X = 2,4 gånger pengarna.
 • 2 = 2,8 gånger pengarna.
 • Har du tillgång till ett livebetting-konto kan du alltså satsa igen, i realtid, på dessa odds. Och svårare än så är det inte.

  # SAJTERNA MED BÄST LIVEBETTING & Bonuserbjudanden

  WILLIAM HILL
  Betting har William Hill sysslat med sedan innan andra världskriget bröt ut: idag är man en av Europas största sajten för Odds och livebetting. Här kan du satsa på allt från Fotboll, hockey, friidrott, golf och handboll, till mer udda aktiviteter som australisk fotboll, gaelisk fotboll, Futsal och…ja, Dart typ. Man skulle också kunna uttrycka det som såhär. Kan man tävla i det, så kan du förmodligen spela på det här. William Hill är även välkända för sina lättanvända och förmånliga tjänster för livebetting. Rekommenderas!

  Gå direkt till William Hill eller Läs vår recension av William Hill

  UNIBET
  På Unibet kan man spela på i stort sett vad som helst. Varje givet ögonblick är laddat med tusentals matcher och events inom mängder av kända och okända sporter. Till exempels Fotboll, hockey, surfing, trav, tennis, snooker, volleyboll, basket, amerikansk fotboll, golf, dart, boxning och bandy och det dyker hela tiden upp nya evenemang att satsa på. Du kan också betta på mer udda händelser, exempelvis inom politik, väder, kändisar och musik. Avdelningen för livebetting och online odds är högklassig, definitivt en av världens bästa.

  Gå direkt till Unibet eller Läs vår recension av Unibet

  BETSAFE
  På Betsafe kan du oddsa och betta på i stort sett vilken sport som helst, och på arrangemang, tävlingar och events över hela världen. Bland sporterna kan exempelvis nämnas fotboll, ishockey, basket, handboll, vintersport, amerikansk fotboll, bandy, baseball, cykel, cricket, dart, golf, innebandy, martial arts, motorsport, snooker, volleyboll. Nämnas ska också den unika fliken där man kan spela på ”Almost Anything” vilket är precis vad det låter som. En chans att betta på lite allt möjligt. Betsafe har dessutom en av nätets bästa tjänster för livebetting.

  Läs vår recension av Betsafe

  BAKGRUND BETTING & ODDS
  Redan den gamla grekerna” är ett klichémässigt uttryck som används i alla möjliga sammanhang. Men faktum är att den moderna formen av betting, i synnerhet sportsbetting, har sina rötter i grekernas idrottskult, med de olympiska spelen som välkänd arketyp. Det var alltså inte ovanligt att man spelade på vilken atlet som skulle ta hem vinsten i en viss gren under denna tid, och då talar vi om flera hundra år före Kr. Som du kanske känner till var det sedan Romarna som annekterade – och förädlade – den grekiska kulturen, vilket också gällde spelandet. välkänt i sammanhanget är romarnas fäbless för blodiga fighter, som Gladitorspelen på Colosseum , en arena som gav upphov till betting och vadslagning i alla möjliga former.

  Bettingens europeiska rötter sträckte sig därifrån långt in i medeltiden, men allt medan europa kristnades, gjordes många försök att förbjuda spel med pengar. En nation som anammat ”bettingkulturen” till fullo är England, som också såg till att den exporterades till USA under immigrationsåren. I USA har många förbud införts mot spel genom åren, varför fästet i England fortfarande anses som det starkaste. Därför är det heller inte så konstigt att det också är här, i UK, som man hittar de bästa bettingbolagen.